29 Mayıs 2015 Cuma

Bahçe Balkon Düzenleme 2015

İşte tekrar yaz kapıya dayandı. İmkanı olanlar yazlık evlerinin bahçelerinde serinlerken, diğerleri balkonlarda soluklanmaya devam edecek. Düşük maliyetlerle size keyif verecek seçenekleri de olan, geniş bir yelpaze hazırladık. Balık ve nilüfer havuzları, barlar, bahçe kapıları, dekoratif objeler, saksı düzenleme örnekleri, vs. Hoşunuza giden bütçenize uyan sizin olsun. Kolay gelsin...































15 Mayıs 2015 Cuma

Bahar Temizliği 1. Adım: AYIKLA, KURTUL, KAZAN


Bahar temizliğinin en önemli ve ilk adımı aslında başlamaya karar vermektir. Temizliğe geçmeden önce yapılması çok önemli olan şey ayıklama işidir. Aşağıdaki tekniğin işinize yarayacağını umuyorum. 
  
 AYIKLA
 KURTUL 
 KAZAN 
Kullandığınız kalsın, kullanmadığınız gitsin.
Bağışlayın, çöpe atın, satın, hediye edin, kendinizi kurtarın! 
 Tadilat, onarım, geri dönüşüm, farklı kullanım satıştan kazanç! 


1. Eski dergiler
Eski dergileri doktor muayenehaneleri, manikür salonları, bakım evleri ve kütüphaneler gibi yerlere bağışlayabilirsiniz. Bu dergilerde arşivlemek istediğiniz makaleler varsa bir tarayıcı ya da fotoğraf makinesi yardımıyla dijital ortama aktarıp bilgisayarınızda saklayın.
2. Makbuzlar, faturaları ve belgeler
Faturalar, makbuzlar ve belgeler kesinlikle saklanmalı ya da dijital olarak arşivlenmelidir. Maalesef bizim ülkemizde neyin ne zaman lazım olacağı hiç belli olmaz J
3. Giyim
Önce tadilat seçeneği olup olmadığını mutlaka kontrol edin. Mahallenizdeki terzi ucuz fiyatlarla harikalar yaratabilir. Terzide tadilat çözüm değilse; giyim eşyalarınız için iki yıl kuralını kullanın; yani son iki yılda hiç giymediğiniz kıyafetlerinizi gözden çıkarın. Bunları çevrenizdeki ihtiyaç sahiplerine verebilir, belediyelerin giysi bağışı toplama birimlerine teslim edebilirsiniz. (ÇAYED 0 312 472 42 94)
Kıyamadınız mı? Çok normal, çünkü satın alırken dünya kadar para ödediğimiz kıyafetlerden kopmak her zaman kolay değil. Bu durumda internet üzerinden ya da toplu olarak ikinci el mağazasına satmayı deneyin. Biraz kazanç canınızın acısını hafifletecektir.


4. Kitaplar
Saklamak istediklerinizi ayırdıktan sonra, tekrar okumayacaklarınızı, senelerdir elinize alıp alıp tekrar bıraktıklarınızı ayırın, demek ki tarzınız değil, zorlamayın. Sevdiğiniz kitaplarınızı arkadaşlarınıza hediye edebilirsiniz, kütüphane veya ikinci el kitapçılara satabilirsiniz
5. İlaç ve vitaminler
Evlerimizde kullanmadığımız ancak, kullanım süresi dolmamış ilaç fazlalarını bize en yakın sağlık kuruluşlarına teslim edebiliriz. İlaç alamayan muhtaç kimselere herhangi bir doktor kontrolü olmaksızın ilaç vermek asla ve asla doğru değildir. Sağlık Ocakları, İl ya da İlçe Sağlık Müdürlükleri kendilerine ilaç alamayan muhtaç kimselerin ihbar edilmesi neticesinde zaten bağışlanan ilaçları gerekli muayene ve kontroller yapıldıktan sonra bu kişilere vermektedirler. 
6. Makyaj ve parfüm
Kullanmadıklarınızı hiç bekletmeyin, hemen çöpe atın. Güzelleşmek için bozuk kimyasalları oramıza buramıza sürmemek en doğrusu.
7. Takı ve tokalar
 Gevşemiş saç lastiklerini, tek kalmış ya da onarılamayacak şekilde kırık küpe ve takıları hemen çöpe yollayın. Uzun zamandır takmadıklarınızı satılacak giysilerin yanına ayırın, birkaç kuruş fazla kazanç fena mı olur?
8. Ayakkabı
Giysilerde olduğu gibi önce tamirat ve tadilat seçeneklerini araştırın. Ayakkabı ve çizmelerde model değişikliği bile yapabilen çok iyi ayakkabı tamircilerimiz var unutmayın. Buna ayıracak bütçeniz yoksa youtube, pinterest gibi sitelerde “diy old shoes” aramasını yapın, gördüklerinize inanamayacaksınız.


9. Eski veya kullanılmayan elektronik
Kullanmadığınız elektrikli piyano, eski dizüstü bilgisayar, cep telefonu, mutfak robotu, tost makinası veya bunların aksesuarları ister satın, ister atın, isterseniz verin, ama lütfen kurtulun. Kendinizi gerçekten de hafiflemiş hissedeceksiniz. 

13 Mayıs 2015 Çarşamba

Misafir WC Düzenleme

Misafirinizin aklını tuvalette alın! Şaka! Şaka! Ama aşağıdaki örneklere bakınca evinize, bütçenize, tarzınıza uygun bir tuvalet dekorasyon modeli bulacağınıza eminim... Unutmayın; duvar kağıdı, tablo, vazo, resim, çiçek, plaka, aydınlatma, biblo, heykel gibi objelerden sadece bir tanesi bile büyük değişimler yaratabilir.