25 Şubat 2015 Çarşamba

Tuğla Duvarlar

Bence bir evin her alanında tuğla duvarlar kullanılabilir, hem de tarzınız her ne olursa olsun. Önemli olan rengi, kokusu, dokusu derler ya hani... Gözünüzü yormayacak yoğunlukta ve diğer eşyaların rengine kontrast olabilen tuğla duvarlar tercihimdir..

20 Şubat 2015 Cuma

Lale Sandalye (Tulip Chair)

Lale Sandalye ilk kez mimar ve tasarımcı Eero Saarinen tarafından 1955-1956 yıllarında New York Knoll şirketi için yemek masası tamamlayıcısı olarak tasarlanmış. Endüstriyel tasarımın klasiği olarak kabul edilen bu sandalye modernizmin pürüzsüz hatlarını taşır. Fiberglastan tek parça halinde üretilen ilk prototipler istenilen sonucu vermeyince alüminyum, plastik gibi diğer seçenekler üzerinde çalışılmış... 1966 yılında ilk kez yayınlanan bilim kurgu türündeki Star Trek (Uzay Yolu) dizisinde de kullanılmış bu tasarım. Bence Saarinen tasarımcı olaeak gerçekten çok yetenekliymiş. Tulip sandalyenin dününe ve bugününe bakalım.. 













                                                                                Contemporary Dining Room

                              Contemporary Dining Room by London Interior Designers & Decorators Amory Brown

                                       Eclectic Dining Room by San Francisco Media & Bloggers SFGIRLBYBAY

                                   Contemporary Kitchen by London Kitchen Designers & Remodelers Urban Myth

                                       Mediterranean Dining Room by New York Media & Bloggers Artisan Books

                              Eclectic Dining Room by New York Interior Designers & Decorators Kati Curtis Design

8 Şubat 2015 Pazar

Garaj Evler

Amerika veya Avrupa ülkelerinden birinde yaşıyor olsaydık, evimizin garajını yaşanabilir hale getirerek kiraya verebilir veya ucuz barınma için böyle bir yer kiralayabilirdik. Aşağıda garajdan eve dönüştürülen bir eve ait iki resim var... 

Diğer resimler ise gerçekten hayal gibi olsa da mali durumunuza göre imkansız değil. Ancak kesinlikle tarz sahibi ve hatta sıradışı olarak tanımlanabilecek insanlar için uygun bir yaşam biçimi. Pahalı ve lüks otomobiller sahibinin evinde bir sanat eseri gibi sergilenebilir.

Şöyle de olabilir; otomotiv sektöründesiniz ve home-office çalışıyorsunuz. Amaaaaaaaaaaan bahane bulmak da şart değil ya..... Sevdim bu tarzı çok.......